Slobomir

sloboda i mir 
Slobomir porodica

 Slobomir porodica okuplja devet preduzeća u oblasti gradnje, finansija, obrazovanja, informisanja, proizvodnje hrane … Najmlađe preduzeće bavi se prometom nekretnina.

Preduzeća

Slobomir Kompanija
Pavlović International bank a.d.
Slobomir P univerzitet
DOO RTV Slobomir
Žitopromet a.d.
DOO Slobomir nekretnine
IBD  d.d.
DOO Aqua city
Drina river bridge corporation a.d.

Oblast rada

gradnja i investicije
finansije
obrazovanje
informisanje
proizvodnja hrane
nekretnine
građevina
turizam
saobraćaj

Lična karta

Ovih devet kompanija ukupno zapošljavaju oko 1000 radnika širom BiH.

Zaposlenih

preduzeća

Karijera

Preduzeća u okviru ,,Slobomir porodice” usko sarađuju sa Pavlović P Univerzitetom. Više mladih ljudi koji su diplomirali na ovoj visokoškolskoj ustanovi dobili su svoje prvo zaposlenje u nekoj od ovih kompanija. 

Slobomir p univerzitet

Prva privatna i obrazovna institucija u BiH. Svi nastani planovi i programi za osnovne i master studije su licencirani. Održavamo kontakte sa respektabilnim akademskim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Odnos broja  studenata i profesora je 10 : 1, što omogućava veću posvećenost svakom studentu.

Jedna godina za čitav život – master studije, slobomir P Univerziteta.

 

 

Pavlović banka

 Pavlović International Bank sa sjedištem u Slobomiru, nakon kupovine i pripajanja ,,Semberske banke” iz Bijeljine, ,,Privredne banke” Doboj, čini modernu banku sa međunarodnim iskustvom, koja svojom mrežom na 36 lokacija pokriva veliki dio teritorije BiH. 

 

 

žitopromet

Od 1961. godine do danas lider u proizvodnji brašna, hljeba i peciva u BiH. Kapacitetom prerade od 150 tona pšenice dnevno, uz laboratorijesku kontrolu, preduzeće može proizvesti velike količine ujednačenih mlinskih proizvoda za potrebe prehrambene industrije. Ratnim dešavanjima na području BiH izgubljen je dio kupaca na području bivše Jugoslavije, ali je preduzeće uspješno krenulo u izvoz za potrebe prehrambene industrije u drugim zemljama. Lanac diskonta i pekaraca omogućava potrošačima na području Semberije i majevičkog kraja nabavku naših proizvoda po povoljnim cijenama.

RTV SLObomir

Zamišljena je kao moderna RTV stanica budućeg grada na Drini – Slobomira. Svojevrsne slobodne carinske zone sa obje strane rijeke.  Radio Slobomr je danas jedna od najslušanijih stanica na području sjeveroistočne BiH. TV Slobomir signalom pokriva veliki dio RS i BiH. Cilj nam je privući investitore u ovaj dio BiH.

ibd

Industrija betonskih elemenata je moderna fabrika fasadnih blokova i betonske galanterije širokog spektra. Blokovi iz ove fabrike  ugrađeni su u niz objekata u BiH. Upravna zgrada Žitoprometa, zgrada bijeljinskog Vodovoda samo su neki od objekata koje krase fasadni elementi iz Brčkog. Moderne ograde su skoro  nezamislive bez elemenata iz IBD.

Posebna atrakcija budućeg grada na Drini, Slobomira je Aqua city, sportsko rekreativni kompleks, koji će svojim sadržajima privući veliki broj turista i izletnika koji žele provesti nekoliko sati ili dana aktivnog odmora.

AQUA CITY 

Kompeks Aqua centra se prostire na površini od 5,3 hektara unutrašnjih i vanjskih sadržaja namjenjenih za uživanje. Na raspolaganju će biti zatoreni i otvoreni bazeni za djecu i odrasle, velnes i spa centar, ugostiteljske usluge.  Kapaciteti su planirani tako da mogu zadovoljiti 5000 posjetilaca dnevno. Parking prostor obezbjeđuje smještaj oko 1000 vozila. U neposrednoj blizini su Slobomir P Univerzitet, Pavlović intentational bank, i RTV Slobomir, a u planu je i izgradnja Pavlović kule, tržnog centra i stambenog naselja. Kompleks Aqua city je moderna oaza, svojevsrtan svijet aktivnog opuštanja, dio ponude sportskog, porodičnog i zdravstvenog turizma na području Semberije.

planovi

Izgradnja Pavlović kule koja će dominirati ovim krajem, tržnog centra i modernog stambenog naselja, uz ostale sadržaje koji su već izgrađeni stvoriće od Slobomira moderan grad. Zajedno sa napredovanjem slobodne carinske zone sa obje strane granice, stvoriže se i uslovi za privredni razvitak grada. Ovo je jedan od snova, i jedna od vizija budućnosti. A, imaš li Ti svoj san?