Pšenično brašno

Tip brašna, sadržaj glutena i proteina po želji kupca.  Proizvodnja velikih serija ujednačenog kvaliteta. Laboratorijski kontrolisano.

Brašno svih tipova

Možemo proizvesti brašno svih tipova po želji kupca, sa sadržajem glutena i bjelačevina koji odgovaraju Vašoj proizvodnji. Specijalizovani smo za proizvodnju velikih serija ujednačenog kvaliteta, što je posebno pogodno za velike sisteme u prehrambenoj industriji.

 

Laboratorijski kontrolisan kvalitet

Prijem svake isporuke pšenice i svaka šarža mljevenja labratorijski se kontrolišu. Kontrola obuhvata parametre koje zahtijeva kupac. Kontrolišemo brašno, kvalitet tijesta i zamjesa, kvalitet gotovih proizvoda.

 

TRANSPORT DO KUPCA

Našim kamionima možemo dostaviti traženi proizvod na bilo koju adresu do koje postoji pristupni put. Brašno može biti u pakovanjima koja  Vama odgovaraju od 1, preko 5, 10 i 25 kilograma, do jumbo vreća od 750 i 1000 kg. Isporuka može biti i našim cisternama – kao rasuti teret.

 

Potpis Proizvoda

Brašno proizvedeno u našem mlinu koristimo u industrijskoj pekari za proizvodnju svih vrsta hljeba kao i za spravljanje svih vrsta peciva. Vodeći smo prizvođači hljeba i peciva u sjeveroistočnoj BiH. Godinama smo prvi proizvođač u RS.

NAŠI PARTNERI KROZ VRIJEME

Semberski puder

Žitopromet je za brašno – Semberski puder za pite i kolače, dobio više Velikih zlatnih medalja na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Puder se proizvodi od probranih sorti pšenice i  pekari ga često koriste poboljšivač drugim brašnima. Odlikuje se velikom rastegljivošću i pogodan je za proizvodnju finih peciva, pita, bureka i kolača.

PROIZVODI

Semberski puder

pakovanje 1kg, 5kg, 10kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

Pšenično brašno T-400 oštro

pakovanje 1kg, 25 kg, 50 kg, jumbo vreće, rasuti teret

pšenično brašno t-400

pakovanje 10 kg, 25 kg, 50 kg, jumbo vreće, rasuti teret

Pšenično brašno T-500

pakovanje 1kg, 5kg, 10kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

pšenično polubijelo brašno T-850

pakovanje 5kg, 10kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

pšenično polubijelo brašno T-710

pakovanje 10kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

Pšenično crno brašno T-110

pakovanje 10kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

pšenična prekrupa

pakovanje 25kg, 50kg, jumbo vreće, rasuti teret

Pšenični griz

pakovanje 400g, 5kg, 10 kg, 25kg, 50kg, jumbo vreće

PREUZMITE KATALOG BRAŠNA

Nagrade za proizvodnju brašna i peciva

Žitopromet ad Bijeljina pobrao je brojne nagrade za kvalitet na međunarodnim sajmovima.

 

  • Višestruki šampion Novosadskog sajma za proizvod semberski puder

     

  • Višestruka nagrada Novosadskog sajma za proizvod pšenično brašno T 500 

     

  • Više nagrada za proizvod pšenično brašno T 850 

     

  • Višestrukui šampion Novosadskog sajma za brojne pekarske proizvode 

Mala Škola Mlinarstva: Osobine Brašna

Tip brašna određuje veličine brašnih čestica koje se dobijaju pri mljevenju. Što su sitnije to je brašno kvalitetnije. Tip zavisi i od sadržaja mineralnih materija što određuje da li je nastalo mljevenjem sredine zrna ili dijela bliže omotaču. Sam kvalitet brašno preuzima direktno iz kvaliteta pšeničnog zrna i mjeri se sadržajem bjelančevina, odnosom pšeničnog lijepka, sposobnošću vezivanja vode i nizom drugih osobina.

Namjensko Brašno -Puder

Semberski puder za pite i kolače je namjensko brašno koje se odlikuje najsitnijim česticama kada je u pitanju brašno, sa najpovoljnijim odnosom lijepka i bjelančevna. Posebno je pogodno za izradu finih peciva i kolača. Daje tijesto posebne izdašnosti i kvaliteta.

Brašno T 500 - za Hljeb i Peciva

 

Brašno tip 500 se najčešže koristi za pravljenje hljeba. Ukoliko se radi o brašnu boljih rastegljivih karakteristika i sa određenim sadržajem lijepka i bjelančevina može se koristiti i za izradu peciva kao što su kifle, pa  čak i jela kao što su pite ili bureci

 

Meko Brašno T 400 -za Hljeb, Peciva i Burek

Brašno tip 400 odlikuje se sitnijom veličinom čestica, u odnosu na tip 500, boljom rastegljivošču i otpornošću na pucanje.  Tijesto lakše nadolazi, pecivo je izdašnije, mekše. 

 

Istražite i ostale proizvode

Široka paleta proizvoda interesantna prehrambenoj industriji, veleprodajama i skladištima mlinarskih proizvoda i hrane za stoku

Kukuruzni Program

Ishrana Životinja

Hljeb i Peciva 

Contact Us